Wat gaaf dat je de moeite neemt om Running Improvement Arnhem (RI) beter te leren kennen. RI coacht recreatieve- en competitieve atleten naar hardloopevents en doet dat middels vier pijlers. Persoonlijke benadering, het benutten van de fysieke capaciteit, groepscohesie en autonomie. We doen dit met een team van professionals. Middels kracht-techniek-interval- en duurtraining in combinatie met preventief sportmassage en fysiotherapie zorgen we voor een veilig prestatieklimaat. Met voorlichtingen over looptechniek, voeding, fysiologie en schema's zorgen we voor ontwikkeling bij atleten om veelal zelfstandig te kunnen handelen. Na enkele proeftrainingen en bij het ervaren van een klik, gaan we het gesprek aan met elkaar. Doelen worden uiteengezet en ingepast in het schema. Hierbij gaan we samen kijken welke trainingen passen in jouw agenda. We willen graag een duurzame band opbouwen. Op een gezonde en verantwoorde wijze grenzen verleggen, afstanden vergroten en de nodige PR's lopen!

We komen met elkaar in contact via een telefoongesprek, mailcontact of een gewoon via een appje. Vandaaruit hebben wij een eerste indruk over je achtergrond, ervaringen en vooral je wensen en behoeften waarvoor je ons wilt inzetten.

Stap 1 Één of meerdere proeftrainingen draaien en kennis maken met de atleten, trainers, de trainingslocatie Fysio Donders en vooral de cohesie en sfeer.
Stap 2 Het uitvoeren van verschillende testen. Hiervoor plannen we een moment in om de lichaamssamenstelling en fysieke capaciteit in kaart te brengen. Uiteraard om preventief te handelen, een passend schema te maken en gewoon om te kijken hoe je beweegt.
Stap 3 Je wensen en behoefte worden in het schema gezet, net als je testresultaten. Vandaaruit voeg je je bij de groep. Qua intensiteit en ritme kies je je eigen abonnement. Dat kan variëren van een online traject tot wel 12 fysieke contactmomenten in de maand.
Stap 4 Kleding passen bij Runnersworld Arnhem en direct bestellen wat jij denkt nodig te hebben. Sommige items zijn verplicht, sommige kun je zelf bij bestellen. We dragen kleding van FUSION. Een deel van deze kleding wordt gesponsord door RW, Fysio Donders en door onszelf natuurlijk. Zo loop je in geweldige kleding voor een mooie prijs.
Stap 5 Je gaat starten met de trainingen en daarmee start een lange en duurzame periode waarin we met ons team alles op alles zetten om je doelen te realiseren. Dit doen we volgens de 4 pijlers, te lezen op onze homepage.

 

STAP 1 - De proeftraining

Inhoud

Nog niet bekend met Running Improvement, maar wel nieuwsgierig naar een training? Schrijf je dan in voor een proeftraining. Proef de sfeer en bepaal of Running Improvement inspeelt op jouw wensen.

 • 15 minuten kennismaken.
 • 60-80 minuten looptraining.
 • 15-30 minuten krachttraining.

Aanmeldformulier
Via dit formulier kun je jezelf aanmelden!

 
STAP 2 - De test
 • Bio-impedantiemeting met o.a. vetvrije massa, gewicht, vochtwaarde.
 • Sit and reach test om de mobiliteit in hamstring, bil en onderrug in kaart te brengen.
 • Coopertest voor in indicatie van je vo2max en om beeldmateriaal te maken van je techniek.
 • Single hop test, balans testen, push ups, sit ups.

STAP 3 - Gesprek

 • Resultaten test bespreken.
 • Doelen verhelderen.
 • Abonnement keuze vaststellen.
 • Afspraak maken RW om kleding te passen.

STAP 4 & 5 - Kleding passen en starten

 • Verplichte items zijn T-shirt, lange tight, en softshelljasje.
 • Daarnaast kan je zelf items toevoegen.
 • Tijdens het wachten op de kleding starten je eerste trainingen!

RI Trainingsgroep bestaat uit:

 • Kennismaking
 • Lichaamsmeting en fysieke testen
 • Tot maximaal 12 trainingen per maand
 • Onbeperkt social media contact
 • Inclusiecriteria van toepassing

Aanmeldformulier
Via dit formulier kun je jezelf aanmelden!

 

RI Inclusiecriteria

Voor deelname aan de vaste trainingsgroep hanteren we op de 5km een km tijd van 4.50min/km en voor de 10km 5.20min/km. Hierbij is het belangrijk dat we potentie zien om te groeien naar een 10km binnen de 45minuten. Inclusiecriteria worden gehanteerd om er voor te zorgen dat het niveau binnen de groep dicht bij elkaar ligt. Op deze manier kunnen de trainers meer aandacht geven aan het individu.

RI Online Coaching

In het kort

 • uitgebreid intakegesprek
 • lichaamsmeting en fysieke testen
 • Individueel schema
 • Eenmaal per maand meetrainen
 • Onbeperkt social media contact
 • Inclusiecriteria van toepassing

Inhoud
RI Online coaching is een programma voor de hardloper die niet in de directe omgeving van Arnhem woont, maar die wel graag gecoacht wil worden door de trainers van Running Improvement. We richten ons hierbij op een evenement dat binnen 3 tot 4 maanden plaatsvindt.
Eenmaal per maand neem je deel aan een groepstraining in Arnhem. De rest van de maand voer je de loop- en krachttraining uit zoals opgenomen in het voor jou gemaakte individuele trainingsschema.


Inclusiecriteria
Je moet zelfstandig krachttrainingen kunnen uitvoeren (thuis of in een sportschool). Om eventueel houding en uitvoering te kunnen corrigeren, voer je de eerste krachttrainingen uit bij Fysio Donders in Arnhem.
Je moet verzekerd zijn voor fysiotherapie en een fysiotherapeut in je directe omgeving hebben die je kunt raadplegen.

Workshop

In het kort

 • Presentatie
 • Looptraining
 • Krachttraining

Inhoud
Deze workshop is bedoeld om organisaties die meer willen weten over hardlopen als prestatiesport i.c.m. krachttraining en voeding te informeren en te motiveren. Running Improvement komt uw kant op met een twee uur durende theoretische en fysieke workshop. De inhoud zal bestaan uit een presentatie, looptraining en krachttraining. Tijdens de presentatie wordt er dieper ingegaan op de visie van Running Improvement, hardlopen als prestatiesport, de pose-methodiek, en de combinatie hardlopen, krachttraining en voeding.

Aanmeldformulier
Via dit formulier kun je jezelf aanmelden!
 

 

Persoonlijke benadering

Deze pijler begint op het moment dat de atleet in contact komt RI Arnhem. We willen exclusiviteit uitstralen, maar een huiselijke sfeer overbrengen. Met het contact aan de telefoon, de eerste fysieke ontmoeting, de fysieke testen en het intake gesprek trachten we hierin onze laagdrempelige omgangsvormen over te brengen.

Daarbij komt kijken dat we doormiddel van de fysieke testen, het schema, een voedingsplan en houdingsadvies elke atleet voorzien van een persoonlijke plan.  

 

Fysieke capaciteit

De looptraining zal bestaan uit 60 tot 80 minuten trainen in verschillende situaties: verhard, onverhard, snelheid of duur, vlak of heuvels. Afhankelijk van het evenement zal het een vaker worden geïmplementeerd dan het ander.

Krachttraining is veelal een vergeten pijler. Binnen het schema wordt nauwkeurig opgebouwd naar een gewenst krachtniveau. Ook hier wordt de krachttraining aangepast aan het komende evenement. Door de professionele binnenruimte kunnen we zowel gebruik maken van weerstandsoefeningen (met gewicht) als oefeningen op eigen lichaamsgewicht. Daarnaast is het gebruik van cardioapparatuur, voor alternatieve trainingen of herstel, een mogelijkheid.

Voeding is een belangrijke item binnen de training en wedstrijden. Overgewicht, te weinig energie, krampen of een slecht herstel wordt veelal veroorzaakt door een slecht voedingspatroon. Tijdens het intakegesprek zullen we hier dieper op ingaan. De voedingsrichtlijnen veranderen maandelijks net als de nieuwste (onbetrouwbare) trends. De pijler voeding is 2/3 van je doelstelling!

 

Autonomie

Middels kennisoverdracht over een verscheidenheid aan competenties willen we atleten volledig zelfstandig maken. Kennis over de uitvoering van een effectieve krachtoefening, over je eigen looptechniek en hoe deze te verbeteren, over voeding voor- tijdens- en na een wedstrijd of training. Kortom we streven we naar autonomie.

Structuur is daar een belangrijk hulpmiddel bij. Het moet worden gezien als het schematisch opwerken naar een evenement. Na elk evenement wordt er groepsgewijs bekeken wat de mogelijkheden zijn voor een volgend evenement. Daarmee wordt een gestructureerd schema gemaakt waarin de verschillende trainingswetten en -variabelen terug zullen komen. Denk hierbij aan overload, supercompensatie en specificiteit.

 

Groepscohesie

Plezier is natuurlijk de drijfveer om bepaalde doelstellingen na te streven. Plezier brengt je, net als voeding en training, op een hoger plan. In groepsverband kan worden gesproken met dezelfde passie en toewijding en er is begrip voor elkaar. Rondom de training zal hier veel aandacht op worden gevestigd. Belangrijk daarbij is de aanwezigheid. Hoewel deze niet verplicht is wordt het enorm gewaardeerd om een grote groep atleten bij elkaar hebben op een trainingsmoment.

Het is daarom onze taak als trainers om sub-groepen te maken binnen de bestaande trainingsgroep. Zo loop je altijd met 1, 2 of meer atleten van hetzelfde niveau. Hierin is het dus nog belangrijker om er te zijn voor elkaar.